SZŰZ MÁRIA, A KERESZTÉNYEK SEGÍTSÉGE ~ május 24.   

VII. Piusz pápa ezt az ünnepet szabadulása emlékére rendelte el. Amikor ugyanis Napoleon Franciaországba hurcolta, a lorettói litánia “Keresztények segítségéhez” fordult védelemért. Napoleon Moszva alatt vereséget szenvedett, 1812-ben a pápa kiszabadult és magyar huszárok díszkiséretével és védelmével vonult be Rómába.
A Boldogságos Szűz Mária hatékony segítségét ezen kívül is gyakran megtapasztalta a keresztény nép.

Szent V. Piusz pápa mindent megtett az egész keresztény világot végveszélybe tipró török birodalom ellen. Mohács után 1526-ban minden elveszni látszott. 1541-ben elesett Buda. 1568-ban már adott Miksa magyar királynak 30000 aranyat a végvárak védelmére, de a török előnyomulás feltartóztathatatlannak látszott. Szövetséget hozott létre a török tengeri haderő ellen Velencével és Spanyolországgal.

Az imában bízott azonban legjobban. A rózsafüzér imádkozását szorgalmazta, de ő maga is környezetével kitartóan imádkozta. Így volt ez az egyesült keresztény sereg és a túlerőben levő török hajóhad Lepantó melletti összecsapása idején is 1571. október 7-én. A rózsafüzért imádkozva a pápa sugallatban értesült a győzelemről, és elrendelte minden október 7-én “Mária, Rózsafüzér Királynője” ünnepének megünneplését. Ugyanakkor a “Keresztények Segítsége” megszólítást is a hívek imáiba ajánlotta. 1571 óta ez a megszólítás a lorettói litánia fohászai közt szerepel.

Gondolat: Mária mindig segít, minden szükségben!

Forrás ~ Internet

SZENT BERNÁT IMÁJA A BOLDOGSÁGOS SZŰZHÖZ

Emlékezzél meg ó legkegyesebb Szűzanya Mária hogy még sohasem lehetett hallani hogy valakit gyámolítás nélkül magára hagytál volna aki oltalmadat kérte és pártfogásért hozzád folyamodott.

Hasonló bizalomtól lelkesítve én is hozzád sóhajtok ó szüzek Szüze, angyalok Királynéja, a mi Urunknak Jézus Krisztusnak, áldott Édesanyja Hozzád tekintek fel ó tenger csillaga .

Én nyomorult bűnös, sírva és zokogva lábadhoz borulok.
Ne vesd meg könyörgésemet ó hatalmas Asszonya a világnak és Anyja az örök Igének hanem fordítsd rám figyelmedet és hallgasd meg kérésemet e siralom völgyében most és főkép halálom óráján, ó irgalmas ó kegyes, ó édes Szűz Mária. Amen.

SZENT II. JÁNOS PÁL PÁPA ~ Ó MÁRIA IRGALMASSÁG ANYJA

Ó Mária, irgalmasság Anyja,tekints mindannyiunkra,
hogy Krisztus keresztje erejét ne veszítse, hogy az ember le ne tévedjen a jó útjáról, el ne veszítse bűntudatát, gyarapodjék reménye Istenben, aki gazdag az irgalomban,
szabadon tegye jó cselekedeteit, melyeket Ő előre elrendelt
és így egész életével dicsőségének dicsérete legyen. Amen.

SZIÉNAI SZENT KATALIN ~ MIASSZONYUNK

Miasszonyunk, Istennek szent Anyja, minden asszonyok között első, aki fogadalommal az Úrnak szentelted szüzességedet, kérlek téged, nyerd meg nekem szent Fiadtól azt a kegyelmet, hogy a mai naptól kezdve ő legyen lelkem jegyese.

Megígérem neked és neki, hogy soha nem lesz más jegyesem, mint ő, és mindent megteszek, ami tőlem függ, hogy tisztán és folt nélkül őrizzem meg magam, egyedül neki, napjaim során életem alkonyáig.

Amen.

 VIANNEY SZENT JÁNOS IMÁJA

Istennek Szent Anyja!
Isteni Fiad kínszenvedésekor és halálakor érzett mérhetetlen fájdalmadért és keserves könnyhullatásodért kérlek, ajánld fel a mi isteni Megváltónk sebekkel és vérrel borított Szent Testét fájdalmas könnyeiddel együtt a Mennyei Atyának a lelkek megmentéséért, és annak a kegyelemnek az elnyeréséért, amiért most Hozzád folyamodunk:
 Jézus, Mária, szeretlek Benneteket, mentsétek meg a lelkeket, különösen az Istennek szentelteket! 
Amen.

IMA A SZŰZANYÁHOZ ~ A KERESZTÉNYEK SEGÍTSÉGÉHEZ

Hozzád menekülök irgalomnak édesanyja, szomorúaknak vigasztalója, keresztények segítsége, nálad keresek vigasztalást ezen aggodalmas órában. Nézd, mily bánatos az én lelkem, fájdalom tölti el szívemet, mert a szenvedések és viszontagságok meglátogattak engem. Mint aggódó gyermek édesanyjának, neked panaszolom el könnyes szemmel bánatomat. Tekints le rám kegyesen és végy anyai pártfogásodba, míg a vihar le nem csendesül, míg az isteni irgalomnak napja fel nem derül számomra. Te tudod, jó anyám, mily fájdalmasan érint ez a megpróbáltatás, csepegtesd meg sebzett szívemben anyai szereteted gyógyító balzsamát és erősítsd meg, hogy Isten szent akaratán gyermeki türelemmel és megadással megnyugodhassam. Ne késsél segítségemre jönni, ne hagyj magamra ebben a nehéz helyzetben. Oh, tenger csillaga, világosítsd meg lelkemet, szende sugaraddal oszlasd el a sötétséget és mutasd meg hatalmad erejét, hogy minél előbb derült kedéllyel jelenhessem meg előtted, elrebegni szívem hálaszózatát, addig pedig Szűzanyám, kezedbe helyezem egészségemet, biztosan számítok hatalmas közbenjárásodra és Istennek végtelen irgalmára.
Bár vészes felhők tornyosulnak fejem felett, de a Te anyai oltalmad alatt nyugodtan akarok élni és meghalni. Amen


      FOHÁSZ MÁRIÁHOZ

Megpihenek abban a tudatban,hogy van Anyánk,és megvigasztalódom,hogy gyermeki bizalommal kiönthetem előtte szívemet,bánatomat s aggodalmamat,s eltelek bizalommal,hogy Te bizonyára megértesz engem, erősítsd meg mindenekelőtt a hitemet!
Nevelj rá engem a Te nagy,rendületlen hitedre.
Történjék bármi is.
Törjön bár össze az élet sok reményt,szakítson bár szét sok édes köteléket,ahhoz az egy kincshez a föltétlen hitemhez,amellyel átadtam magam Istennek,ragaszkodom-az a kötelék amely lelkemet Istenhez fűzi, ne lazuljon soha!
Fordítsd rám szemedet,Szűz Anyám!
Ámen


Mennyországnak Királynéja,
Irgalmasságnak szent anyja,
Élet, édesség, reménység,
Üdvözlégy szép Szűz Mária.

 Boldogságos Szűz Mária, Keresztények Segítsége, magyarok Nagyasszonya könyörögj érettünk!


 Te vagy a fénynek fehér ragyogása,
Jóságnak képe, Irgalomnak mása,
aki napsugárba, fénybe öltözött
liliom-kehelyként állsz a Föld fölött,
egészen tiszta és egészen fehér,
kihez a bűnnek árnyéka sem fér -
Elcsendesül bennem a szó, a beszéd,
Ó, milyen szép vagy! Mennyire szép!
Te vagy az Isten remekelt csodája,
kertje, galambja, ékes palotája,
magad vagy az oltár, ki mennyekbe ér,
egészen tiszta, és egészen fehér,
mint a hegytetőknek csillogó hava,
szeplőtelen vagy, édes szűz Anya!
Elcsendesül bennem a szó, a beszéd:
Ó,milyen szép vagy! Mennyire szép! Amen


 Ó Mária, mivel te vagy Isten mosolya,
Krisztus fényességének tükröződése,
a Szentlélek lakóhelye,
a hajnalcsillag, a mennyország kapuja
és az első föltámadott teremtmény,
testvéreinkkel együtt kérünk:
könyörögj érettünk!

Amen.

Boldogságos Szűz Mária, keresztények segítsége,magyarok Nagyasszonya könyörögj érettünk - See more at: http://doroszlo.net/modules.php?name=News&file=article&sid=7971#sthash.3TnJJWCU.dpuf